Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

ΙΤΑΛΙΑ


 ΙΤΑΛΙΑ
Περνώντας τα σύνορα από την Σλοβενία, πρώτη στάση στο καφέ Tommaseo, στην παραλία της Τεργέστης, παρέα με τον Ρήγα Φεραίο λίγο πριν τον συλλάβουν, και ένα δεύτερο espresso lungo με συνοδεία ένα θεσπέσιο μπριόζ στην πλατεία του San Marco στη Βενετία βλέποντας τα καραβάκια να πηγαίνουν στο Lido για το φεστιβάλ του σινεμά, τις γόνδολες να σεργιανίζουν πλούσιους τουρίστες, Γιαπωνέζους με αποκριάτικες μάσκες στα μπαγκάζια τους και κάποιους Ρωμιούς να ψάχνουν το Ponte dei Greci και την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου για ν’ ανάψουν ένα κερί!
Συνέχεια στην Τοσκάνη, πρώτα στη Φλωρεντία για το Μουσείο Uffizi στην Piazza della Signoria και μετά για παγωτό στη Gelateria Vivoli (το αρχαιότερο παγωτατζίδικο στον κόσμο) και στη συνέχεια στη Σιένα, στην Piazza del Campo για να παρακολουθήσω τις περίφημες ιπποδρομίες!
Σειρά έχει η Ρώμη που το ιστορικό της κέντρο μ’ αφήνει με το στόμα ανοικτό. Στην piazza di Spagna μια πίτσα 4 εποχές και μπιρίτσες κοσμήματα μικροζυθοποιείων που είναι διάσπαρτα σ’ όλη τη χώρα! Πηγαίνω να κοιμηθώ στην Όστια, στην παραλία, κάτω απ’ τα’ αστέρια, με τον Λεονάρδο ντα Βίντσι, τον Μιχαήλ Άγγελο και τ’ άλλα παιδιά της Αναγέννησης να εναλλάσσονται στα μάτια μου...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου