Σάββατο 25 Απριλίου 2020

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ


 
ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

Το Καζακστάν είναι η ένατη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα του κόσμου καλυμμένη από  τεράστιες στέπες που διακόπτονται βίαια  από τα όρη Αλτάι που χωρίζουν τη χώρα από την Ρωσία και την Κίνα.  Απλώνεται στον πάλαι ποτέ δρόμο του μεταξιού και είναι η τελευταία περιοχή της Σοβιετικής Ένωσης που απέκτησε την ανεξαρτησία της!
Περιπλανηθείτε στις αγορές του  Άλματυ, την μόνη κοσμοπολίτικη πόλη του Καζακστάν, ανάμεσα σε Ρώσους, Κινέζους, Ουζμπέκους  και Τούρκους πραματευτές! Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Αστάνα που πέρσι μετονομάστηκε σε Νουρ – Σουλτάν προς τιμήν του κατά τα άλλα δημοκρατικού ηγέτη που έμεινε στην εξουσία για 30 χρόνια!  Αν σας αρέσουν τα βουνά, περπατήστε στη μεγάλη οροσειρά Αλτάι!
Το γαστρονομικό σήμα κατατεθέν της χώρας είναι το καπνιστό λουκάνικο από αλογίσιο κρέας και μπορείτε να το συνοδέψετε  με μια πλειάδα μπιρών που παράγονται στη χώρα από ζυθοποιίες ελεγχόμενες οικονομικά από την τούρκικη  EFES  και τη δανέζικη CARLSBERG που κινούνται γευστικά στο στυλ των δυνατών λάγκερ (φωτο).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου