Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

ΙΣΡΑΗΛ



 ΙΣΡΑΗΛ
Η Γη της Επαγγελίας σ’ ένα σταυροδρόμι πολεμικών συγκρούσεων και έντονων θρησκευτικών διαφορών. Το εξωτικό Ισραήλ που ιδρύθηκε το 1948 μαζεύοντας όσους απ’ τους διασκορπισμένους εβραίους ήθελαν να γυρίσουν και να γίνουν πολίτες μια νέας πατρίδας, συνάντησε το μένος των Παλαιστινίων που μέχρι τότε μονοπωλούσαν την περιοχή. Η χώρα έγινε μια πυριτιδαποθήκη με τους Παλαιστίνιους να στριμώχνονται στη Λωρίδα της Γάζας και τη Ραμάλα περιτριγυρισμένοι από στρατιώτες και τανκς με το άστρο του Δαυίδ επάνω τους.
Περιπλανηθείτε στην πρωτεύουσα Ιερουσαλήμ, ιερό τόπο για Εβραίους, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους γεμάτη βιβλικά σύμβολα, ξεσαλώστε στο κοσμικό Τελ Αβίβ και απολαύστε τη θάλασσα στην Eilat, τη μοναδική περιοχή που βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα. Βέβαια σε όλες τις μετακινήσεις σας θα περνάτε από τα τείχη και τους φράχτες ασφαλείας που χωρίζουν τους Ισραηλινούς απ’ τους Παλαιστίνιους αφήνοντας μια θλίψη!
Φαγητό θα βρείτε αρκετά ενδιαφέρον. Θυμηθείτε ότι από τον Ιουδαϊσμό απαγορεύεται η κατανάλωση χοιρινού καθώς και θαλασσινών που δεν έχουν λέπια! Ξεχάστε λοιπόν χταποδάκια, γαρίδες και τα τοιαύτα! Από μπίρες, εκτός από τις κλασικές Maccabee και Gold Star (φωτο) μπορείτε να δοκιμάσετε τις Malka, Negev καθώς και την πιο παλιά ζυθοποιία της χώρας Nesher!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου