Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

ΙΡΑΝ (ΠΕΡΣΙΑ)


 ΙΡΑΝ (ΠΕΡΣΙΑ)
Ένα διαμάντι που φιλοξένησε πολιτισμούς απίστευτους που καταστράφηκαν τον 3ο αιώνα π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο, το 1300 από τον Τζέκις Χαν και τον Ταμερλάνο ενώ το 1979  οι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές γκρεμίζουν τον Σάχη και εγκαθιδρύουν μια σκοταδιστική  κυβέρνηση με τον Αγιατολάχ Χομεϊνί.
Το Ιράν είναι περιτριγυρισμένο από υπέροχα χιονοσκέπαστα βουνά όπου μπορείτε να κάνετε σκι, γυναίκες ντυμένες με έντονο μακιγιάζ και σέξι μοντέρνα ρούχα καλυμμένα δυστυχώς  με τσαντόρ, υπέροχα χειροποίητα χαλιά, θρυλικούς ποιητές όπως ο Sadi (τους στοίχους του απήγγειλε ο Κωνσταντίνου στη Βουγιουκλάκη στην ταινία «Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο») α…και φυσικά πετρέλαιο.
Ρουφήξτε το ναργιλέ σας με γεύση πορτοκάλι στην πλατεία του Ισπαχάν, χαθείτε στα ερείπια της αρχαίας Περσέπολης και απολαύστε στην πρωτεύουσα Τεχεράνη καυτά κεμπάπ με παγωμένο γιαούρτι. Από μπίρες, μαύρα τα μαντάτα…η χειρότερη στη βαθμολογία μπίρα Delster, η λίγο καλύτερη Istak και πλήθος μπιρών χωρίς αλκοόλ με γεύση φρούτων, όπως η μπίρα της φωτο, που δεν αντέχουν σε κριτική!  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου