Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

ΙΡΑΚ


ΙΡΑΚ
Οι εικόνες που φτάνουν στα μάτια μας απ’ αυτή τη χώρα είναι αποκαρδιωτικές, άνυδρες, γεμάτες δυστυχία και θάνατο. Κι όμως αυτή η χώρα που διασχίζουν οι δυο θρυλικοί ποταμοί, ο Τίγρης και ο Ευφράτης, εξ’ ου και το αρχαίο όνομα Μεσοποταμία, έχει υπάρξει το λίκνο του πολιτισμού! Εκεί  βρισκόταν η περίφημη Βαβυλώνα με τους κρεμαστούς της κήπους, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, εκεί εμφανίστηκαν  τα πρώτα γραπτά κείμενα από τους Σουμέριους ενώ το 800μ.Χ. η Βαγδάτη ήταν η πιο ονομαστή πόλη του κόσμου!
Το ταξίδι στο μετά Σαντάμ Ιράκ μπορεί να είναι τολμηρό αλλά είναι ρεαλιστικό. Όσοι τολμηροί το επισκεφτούν θα εντυπωσιαστούν στην πανέμορφη πλευρά της πρωτεύουσας Βαγδάτης στις όχθες του Τίγρη, θα περπατήσουν ανάμεσα στα ερείπια της Βαβυλώνας και θα εντυπωσιαστούν από την αρχιτεκτονική της Μοσούλης.
Αφού περιπλανηθείτε σε φασαριόζικα παζάρια με όμορφα κιλίμια και ασημένια κοσμήματα καθίστε να απολαύστε το, να σου τρέχουν τα σάλια, λαχματζούν ή ψητά ποταμίσια ψάρια! Αν και στη Μεσοποταμία φτιάχτηκε η πρώτη μπίρα το 4000πΧ, σήμερα είναι δύσκολο να πιείτε μια παγωμένη Farida εκτός πολυτελών ξενοδοχείων. Παράγεται από Eastern Brewery, την μοναδική ζυθοποιία που έχει απομείνει στη χώρα!  
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου