Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

ΙΡΛΑΝΔΙΑ


 ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Ξανθοκόκκινα μαλλιά, φακίδες, πεδιάδες σαν πράσινες θάλασσες, μολυβένιες λίμνες, άγριες κι απότομες πλαγιές στα παράλια του Ατλαντικού, φιλόξενοι άνθρωποι και μια ατμόσφαιρα μυθική είναι η Ιρλανδία σε τίτλους!
Περιπλανηθείτε στους χαρακτηριστικούς δρόμους του Δουβλίνου και κάντε στάσεις στις παραδοσιακές παμπ για ανεφοδιασμό, εξερευνήστε το εκπληκτικά συντηρημένο ιστορικό κάστρο του Kilkenny, κάντε με ποδήλατο μικρές ή και μεγάλες αποστάσεις σ’ ένα εξαιρετικά οργανωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που διατρέχει όλη τη χώρα, επισκεφτείτε το ζυθοποιείο της Guinness και βρείτε τα ίχνη του Όσκαρ Ουάιλντ και του Μπέρναρντ  Σω.
Φάτε ολόφρεσκο σολομό απ’ τα ποτάμια της ή αν είστε αθεράπευτα κρεοφάγοι απολαύστε τα περίφημα λουκάνικα με αίμα και πλιγούρι συνοδευμένα απ’ τις ονομαστές ιρλανδικές πατάτες! Από μπίρες εκτός της θρυλικής Guinness υπάρχουν οι πολύ καλές κόκκινες  Mc Farland, Kilkenny, Murphys καθώς και οι μπίρες Ohara  και Curim! Τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει τα φτερά τους και πολλές μικροζυθοποιίες που θα συναντήσετε τις μπίρες τους στις ενημερωμένες πάμπ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου