Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ


 ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Ανάμεσα στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό 18.000 νησιά, το μεγαλύτερο νησιωτικό σύμπλεγμα του κόσμου, είναι αραδιασμένα εκατέρωθεν του Ισημερινού. Ποιο να πρωτοδιαλέξεις;
Ξεκινήστε απ’ το αισθαντικό Μπαλί όπου η τέχνη είναι μέρος της καθημερινότητας. Χαλαρωτικές μουσικές και χοροί γεμάτοι γαλήνη, ξυλόγλυπτα αριστουργήματα και μπατίκ ζωγραφιές, κύματα, λόφοι, ναοί ινδουιστικοί. Πάρτε το τοπικό πλοίο για Λόμποκ και περιπλανηθείτε στα τροπικά δάση του παρέα με χιλιάδες μαϊμουδάκια. Επιβιβαστείτε σε πρωτόγονες βάρκες (φωτο) και απολαύστε τις διακοπές σας στα υπέροχα νησάκια Gili. Μείνετε σε μπαμπουδένια σπιτάκια με  ένα  μικρό αντίτιμο που συμπεριλαμβάνει καφέ, τσάι και παν κέικ μπανάνας όσες φορές την ημέρα επιθυμείτε! Κολυμπήστε στα τιρκουάζ κοραλλιογενή νερά τους και το βράδυ χορέψτε σε απλά μαγαζάκια με μουσικές υπέροχες που ικανότατοι Ινδονήσιοι D.J βάζουν.
Αν είστε πιο περιπετειώδεις το Βόρνεο και η Σουμάτρα σας περιμένουν για να περιπλανηθείτε σε ζούγκλες γεμάτες τίγρεις, ελέφαντες, λεοπαρδάλεις ακόμα και καγκουρό ενώ αν είστε ακόμα πιο λάτρης της άγριας πανίδας το νησί Κόμοντο σας περιμένει να ανατριχιάστε με τους δράκους του (φωτο), τους τελευταίους που έχουν απομείνει στον πλανήτη!
Στα υπέροχα εστιατόρια, ανάμεσα σε λιμνούλες με νούφαρα, απολαύστε sate, υπέροχο ψητό κρέας με καυτερή σάλτσα φιστικιού, ενώ αν είστε δίπλα στο κύμα φάτε υπέροχα ψάρια. Το τηγανιτό ρύζι και τα καυτερά καρυκεύματα είναι πάντα στο τραπέζι ενώ σε ρόλο πυροσβέστη οι μπίρες Bintang, Bali Hai και Anker Pilsner.
               


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου