Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


 ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αν και πολλοί συμπατριώτες μας έμαθαν αυτή τη χώρα απ’ το survivor που γυρίστηκε εκεί, η Δομινικανή Δημοκρατία ήταν η πρώτη στεριά που αντίκρισε ο Κολόμβος και οι σύντροφοί  του το 1496 ξεσπώντας σε κραυγές ανείπωτης χαράς. Κατεβαίνοντας απ’ τα καράβια, ο Κολόμβος με στόμα ανοικτό νομίζει ότι έχουν φτάσει στον παράδεισο. Οι ιθαγενείς απ’ την άλλη ζούνε την δική τους Δευτέρα παρουσία και προσκυνούν τους απρόσμενους θεούς τους! Η πρωτεύουσα, Άγιος Δομίνικος, ελληνιστί Κυριάκος μιας και Κυριακή ανακαλύφθηκε το νησί, ήταν η πρώτη πόλη που ίδρυσαν οι Ευρωπαίοι στο νέο κόσμο!
Αν σας αρέσουν οι λευκές αμμουδιές, τα τιρκουάζ νερά και οι φοίνικες να κάνουν φυσική σκιά τότε η Δομινικανή Δημοκρατία είναι ότι πρέπει για σας! Αν πάλι σας αρέσουν οι περίπατοι στη άγρια φύση, το ράφτινγκ και τα τροπικά βουνά η Δομινικανή Δημοκρατία είναι πάλι ότι ζητάτε!
Δοκιμάστε την περίφημη σούπα τους  με μανιόκα, μπανάνες και ούτε ένα, ούτε δύο αλλά επτά είδη κρέατος! Ξεσαλώστε στα φανταστικά πάρτι τους χορεύοντας σε ρυθμούς μερένγκε και σάλσα έχοντας στο ένα χέρι τη θρυλική τους μπίρα Presidente και στο άλλο ένα απ’ τα υπέροχα πούρα που γίνονται εκεί. Είναι λιγότερα γνωστά απ’ τα κουβανέζικα αλλά οι ειδικοί λένε ότι είναι καλύτερα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου