Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

ΔΑΝΙΑ


 ΔΑΝΙΑ
Αν η μικρή αυτή νησιωτική χώρα, εφάπτεται μόνο σ’ ένα σημείο με τη Γερμανία, ήταν βιβλίο θα είχε τίτλο ‘’ Η γοργόνα της Κοπεγχάγης κι άλλα 11 εκλεκτά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν’’ κι αν ήταν παιχνίδι θα ήταν μια τεράστια πολιτεία με τουβλάκια Lego.
Ταξιδεύοντας εκεί μην περιμένετε να δείτε Βίκινγκς να φοράνε κράνη με κέρατα αλλά έναν λαό απόλυτα πολιτισμένο με απίστευτη οικολογική ευαισθησία, προοδευτική διακυβέρνηση και μεγάλη ανοχή σε κάθε είδους διαφορετικότητα! Βέβαια το βοιωτικό επίπεδο είναι υψηλό και τα πάντα σε μία ευταξία που σοκάρει λαούς σαν κι εμάς.
Η ψηλότερη κορυφή στη Δανία είναι 147μ. και ως εκ τούτου η χώρα είναι ιδανική για να τη γυρίσεις με ποδήλατο. Πάρε μαζί για καλό και για κακό, μη σου πέσει το ζάχαρο, λίγα δανέζικα γλυκά και μπισκοτάκια βουτύρου ( πατρίδα του Lupark). Αν πεινάσεις δοκίμασε τα φρικαντέλ (χοιρινά κεφτεδάκια με πατάτες και σάλτσα)…πολύ καλά ή σάντουιτς με λουκάνικο όπου το λουκάνικο προεξέχει απ’ το ψωμάκι!
 Από μπίρες μην φοβάσαι …είσαι στο σωστό μέρος! Ο κολοσσός  CarlsbergTuborg έχει την έδρα του εκεί και όλοι οι μπιρόφιλοι μπορούν να επισκεφτούν τα εργοστάσια και να δοκιμάσουν φυσικά, όσο αντέχουν, τα προϊόντα τους. Αν είστε πιο ψαγμένοι δεν θα απογοητευτείτε. Mikkeller και Amager Bryghus καθώς και μια σειρά από μικροζυθοποιίες θα εκπληρώσουν και τις πιο απαιτητικές γευστικές σας ιδιοτροπίες! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου