Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

ΕΛΒΕΤΙΑ


 ΕΛΒΕΤΙΑ
Μια αλπική πινελιά κατοικημένη από ανθρώπους με διαφορετική φυλετική αφετηρία, μιλάνε τρεις διαφορετικές γλώσσες, καταφέρνει να φιγουράρει χρόνια ανάμεσα στα πλουσιότερα κράτη του κόσμου. Χωρισμένη σε περιφέρειες (καντόνια) που δημιούργησε ο Ιωάννης Καποδίστριας στο σύντομο πέρασμά του από κει ισορροπεί με μαεστρία τις διαφορές στο ανάγλυφο της χώρας! Μετά την Ελβετία ο Καποδίστριας ήρθε στην Ελλάδα ως ο πρώτος Έλληνας κυβερνήτης αλλά δολοφονήθηκε από θλιβερούς, φανατικούς  συντοπίτες μας πριν προλάβει να ολοκληρώσει το έργο του.
Τραπεζικοί κολοσσοί, πολυτελή σαλέ πάνω στις χιονοσκέπαστες Άλπεις, τρενάκια που διασχίζουν τα βουνά κι αφήνουν άφωνους τους επιβάτες πίσω απ’ τα παράθυρα ν’ αντικρίζουν φάρμες βγαλμένες από παραμύθια κι εντελβάις να περιμένουν ατρόμητους εραστές, λίμνες να καθρεφτίζουν μεσαιωνικές πόλεις, σουγιάδες – πολυμηχανήματα  και μια ευταξία…όλα δουλεύουν ρολόι!
Αν σας έρθει λιγούρα τριγωνικές σοκολάτες, τυριά με τρύπες και φοντύ θα σας κάνουν να έρθετε στα ίσα σας και από μπιρίτσες υπάρχουν για όλα τα γούστα. Οι πιο κλασσικές λάγκερ όπως η Hurlimann και η Cardinal μέχρι πιο πολύπλοκες γεύσεις όπως η BFM και η Trois Dames.                        



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου