Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ


 ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ
Όσο σφίγγουν οι ζέστες στα μέρη μας τόσο το σημερινό μας ταξίδι στο νησί της Γροιλανδίας θα μας φέρει κρύο απίστευτο μιας και σκεπάζεται το 90% του εδάφους της από στρώμα πάγου, που έχει πάχος από 300 έως 3000μ.!
Γεωγραφικά ανήκει στην Αμερικάνικη Ήπειρο αφού βρίσκεται δίπλα στις καναδικές ακτές αλλά πολιτικά στην Ευρώπη μιας και αποτελεί μέρος της Δανίας, έχοντας ωστόσο μια μορφή αυτονομίας.
Αξίζει να πεζοπορήστε, το καλοκαίρι εννοείται, από την πρωτεύουσα Νουούκ  θαυμάζοντας τα ζαφειρένια νερά της θάλασσας με τα γρανιτένια φιόρδ, τις παραμυθένιες λίμνες που ξεπετάγονται, να μουλιάσετε στις θερμές πηγές Uunartoq χαζεύοντας παγόβουνα να αρμενίζουν και να επισκεφτείτε την Nanortalik, μια εντυπωσιακή πόλη.
Λόγω της κατανάλωσης φιλέτων φώκιας και φάλαινας αλλά και του σολομού που ψαρεύεται κατά χιλιάδες από τους ντόπιους ψαράδες τα καρδιακά νοσήματα είναι πολύ λιγότερα απ’ ότι στον υπόλοιπο πλανήτη! Ο Χειμώνας όμως με το βαθύ σκοτάδι και το πολικό ψύχος ρίχνει πολλούς σε βαριά κατάθλιψη. Οι Εσκιμώοι δεν προσπαθούν να την εξηγήσουν και την αποδέχονται σαν ένα μέρος της ζωής τους!
Οι Γροιλανδοί καυχιόνται ότι η μπίρα τους είναι φτιαγμένη με το καθαρότερο νερό του κόσμου και δεν έχουν άδικο! Απολαύστε λοιπόν μια Ice Cap Beer παρέα με θαλασσινά και γαληνέψτε στο απόλυτο λευκό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου