Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ΓΕΩΡΓΙΑ


 ΓΕΩΡΓΙΑ
Όταν ο Ιάσονας ξεκινούσε την Αργοναυτική Εκστρατεία σκοπός του ήταν να φτάσει στην Κολχίδα (σημερινή Γεωργία) και να πάρει το χρυσόμαλλο δέρας. Το δέρας αυτό, σύμφωνα με τον Απολλώνιο τον Ρόδιο, ήταν ένα κομμάτι δέρμα επεξεργασμένο κατάλληλα ώστε βουτώντας τo στην κοίτη ενός ποταμού και ανασηκώνοντάς το να επιτρέπει στο νερό να τρέχει και στο μαλλί του δέρματος να μένουν ότι ψήγματα χρυσού υπάρχουν!
Τα χρόνια πέρασαν και η Γεωργία αφού έγινε τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης (πατρίδα του Στάλιν μάλιστα), το 1991 έγινε ανεξάρτητη κουβαλώντας όμως πολλές παθογένειες! Πολύ σύντομα δυο κομμάτια του εδάφους της αποσχίστηκαν (η Αμπχαζία και η Νότια Οσσετία) ενώ το βιοτικό επίπεδο είναι χαμηλό.
Παρόλη την ανεπάρκεια τουριστικής υποδομής, στη Γεωργία θα διασκεδάσετε, θα φάτε καταπληκτικά και θα σας παρασύρουν οι πολύ ζεστοί ντόπιοι να χορέψετε και να τραγουδήσετε σε μια εντελώς ακαταλαβίστικη γλώσσα!
Πεζοπορήστε στον Καύκασο, χαθείτε στα γραφικά δρομάκια της Τιφλίδας και απολαύστε την αύρα τα Μαύρης Θάλασσας στο Βατούμι ή σε κάποιο άλλο θέρετρο.
Αν σας καλέσουν σε κάποιο τραπέζι μην χάστε την ευκαιρία! Παρασυρθείτε απ’ τα αυθεντικά χαμόγελα των  οικοδεσποτών και σηκώστε τα ποτήρια σας στις ατέλειωτες προπόσεις! Σίγουρα θα σας κεράσουν κάποια από τις απολαυστικές KAZBERGI ή NATAKHTARI. Στην υγειά σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου