Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Τι κοινό έχουν ο Αϊνστάιν, ο Γκαίτε, ο Μαρξ, ο Μπετόβεν, και ο Νίτσε; Ήταν όλοι τους Γερμανοί και είναι ένα μικρό δείγμα των μεγάλων μυαλών που ανέδειξε αυτή η χώρα! Όσα όμως κι αν έχει προσφέρει στην παγκόσμια κουλτούρα δεν θα μπορέσει εύκολα να ισορροπήσει την σύνδεσή της με το παγκόσμιο αιματοκύλισμα των δυο μεγάλων πολέμων του 20ου αιώνα.
Οι Γερμανοί , όμως, έχουν τεράστια αποθέματα δύναμης και αποφασιστικότητας, κατορθώνοντας να επανενώσουν τα δυο κομμάτια της χώρας τους, να γκρεμίσουν το τείχος και να δώσουν την αίγλη που πρέπει στο Βερολίνο και στις άλλες μεγάλες πόλεις τους!
Τα γερμανικά προϊόντα έγιναν συνώνυμο της ποιότητας, η οικονομία της έγινε ισχυρή και η χώρα εκ νέου αφεντικό της Ευρώπης και παγκόσμιος πολιτικός παράγοντας.
Αξίζει να περπατήσουμε στον Μέλανα Δρυμό της Βαυαρίας με τα υπέροχα αγροτόσπιτα (φωτο), να περιπλανηθούμε στους υπέροχους πύργους στις όχθες του Ρήνου(φωτο) και να απολαύσουμε τις υπέροχες πόλεις της, κυρίως το Βερολίνο που σφίζει από ιστορία και πολιτισμό, το Μόναχο, ιδίως τον Οκτώβριο στη γιορτή μπίρας, το Αμβούργο που έχει μαζέψει τους εκατομμυριούχους Γερμανούς και τη Δρέσδη που μετά την ολοσχερή καταστροφή της επανοικοδομήθηκε σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια και χαρακτηρίστηκε από την Ουνέσκο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς!

 Θα συνδυάσουμε τα γνωστά λουκάνικα με μουστάρδα, πατατοσαλάτα και ξινολάχανο και θα τα συνοδεύσουμε με μια πληθώρα από μπίρες για όλα τα γούστα. Περίπου 1200 ζυθοποιίες παράγουν περισσότερες από 6000 διαφορετικές μπίρες! Είναι πολύ δύσκολο να πούμε ποιες είναι οι καλύτερες γι’ αυτό στη φωτο υπάρχουν μόνο κάποια συλλεκτικά μπουκάλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου