Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΓΚΑΜΠΙΑ


ΓΚΑΜΠΙΑ
Η Γκάμπια είναι μια στενή λωρίδα γης που περιβάλλεται από τη Σενεγάλη και ακολουθεί τον ποταμό Γκάμπια στην πορεία του προς τον Ατλαντικό Ωκεανό. Η ιστορία λέει πως όταν ανεξαρτητοποιήθηκε από τους Άγγλους, ένα βρετανικό πολεμικό πλοίο ανέβηκε τον ποταμό Γκάμπια και έριχνε κανονιές δεξιά κι αριστερά. Εκεί που έπεσαν τα βλήματα, ήταν και τα σύνορα της μικρής αυτής αφρικανικής χώρας!
Οι κάτοικοί της είναι τόσο χαλαροί που ένας Ευρωπαίος παθαίνει πολιτισμικό σοκ. Ζουν κυρίως απ’ τον τουρισμό μια που στις ακτές της υπάρχουν όμορφες παραλίες ενώ γύρω απ’ το ποτάμι πυκνή βλάστηση και τόσα διαφορετικά είδη πουλιών που κάνουν και τους πλέον αδαείς να τα θαυμάζουν.
Ψάρια, λαχανικά, ρύζι και φιστίκια αποτελούν τα τέσσερα κύρια συστατικά της κουζίνας της  ενώ η ντόπια μπίρα JulBrew, το καμάρι της χώρας, δίνει μια ξεχωριστή γεύση στους διψασμένους τουρίστες και ντόπιους. Οι ετικέτες των διαφόρων τύπων της μπίρας συναρπάζουν με τις όμορφες απεικονίσεις των  ζώων που  ζουν στην χώρα. Στην φωτο η JulBrew Strong με τον Ιπποπόταμο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου