Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

ΒΡΑΖΙΛΙΑ


ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Ο φρενήρης ρυθμός του καρναβαλιού και το λάγνο κούνημα των καλλίπυγων Βραζιλιάνων με τα φανταχτερά κουστούμια, ο φιδίσιος Αμαζόνιος που στο πέρασμά του γεννοβολάει ζωή, οι φυτείες καφέ που μοσχοβολούν χιλιόμετρα μακριά και οι παραλίες που σφύζουν από ζωή, ομορφιά και εξωτισμό είναι μόνο λίγα απ’ αυτά που κάνουν τη Βραζιλία χώρα του ονείρου.
Η Πέμπτη μεγαλύτερη χώρα της γης ή αν προτιμάτε η μισή Νότια Αμερική συνορεύει με όλες τις χώρες της εκτός της Χιλής και του Ισημερινού!
Μην παραλείψετε να απολαύσετε από το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή το σουρεαλιστικό Ρίο ντε Τζανέιρο σιγοτραγουδώντας  το Ipanema girl. Να επισκεφτείτε το θρυλικό Μαρακανά ή ακόμα καλύτερα να παρακολουθήσετε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα εκεί. Να λικνιστείτε στους ρυθμούς του καρναβαλιού στο Salvador de Bahia. Να ταξιδέψτε με πλοίο στον Αμαζόνιο από το Belem μέχρι το Μanaus απολαμβάνοντας το μεγαλύτερο πνεύμονα της Γης.
Είτε σε όμορφα εστιατόρια με μουσική μπόσα νόβα είτε σε προκλητικά κλαμπ με σάμπα είτε σε κάποιο beach bar απολαύστε μια υπέροχη cerveja, όπως λέγεται η μπίρα στα πορτογαλικά. Η Brahma είναι η πιο δημοφιλής ενώ πολύ γνωστές είναι επίσης η Antartica  και η  Palma Louca. Αν βρεθείτε στον Αμαζόνιο πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε την μπίρα του, την Xingu, μαύρη και γευστική, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πολύ ενδιαφέρουσας αυτής περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου