Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ


ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Οι σχέσεις μας με τον βόρειο αυτό γείτονά μας πέρασαν από χίλια κύματα έχοντας πάντα ως μήλο της Έριδος τη Μακεδονία (ιδίως την ανατολική) και τη Θράκη προκειμένου να βρέξουν τα πόδια τους και κυρίως τα πλοία τους στα ζεστά νερά του Αιγαίου. Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εγκατέλειψαν οριστικά αυτό το πλάνο και οι σχέσεις μας χρόνο με τον χρόνο αποκαταστάθηκαν πλήρως.
Πλήθος συμπατριωτών μας πηγαίνει πια  για σκι στα όμορφα και συνάμα οικονομικά χιονοδρομικά κέντρα ενώ βορειοελλαδίτες όποτε βρίσκουν ευκαιρία εξορμούν για ψώνια στις κοντινές στα σύνορά μας πόλεις.
Αν όμως θέλετε να γνωρίσετε την αληθινή ομορφιά της Βουλγαρίας θα πρέπει να περιπλανηθείτε στα επιβλητικά βουνά της με τα απόμερα μοναστήρια όπου μπορείτε να βρείτε την αυτογνωσία,   να μεθύστε με τις τεράστιες ποσότητες ροδέλαιου που παράγονται στην κοιλάδα των ρόδων στο Καζανλάκ ή να λιαστείτε σε κάποια παραλία της Μαύρης Θάλασσας, να βρεθείτε σε χωριά όπου οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ακόμη τα κάρα ως μέσο μεταφοράς και τέλος να απολαύστε τα θρυλικά καφενεία της Σόφιας και της Φιλιππούπολης που τώρα πια ονομάζεται Πλόντιφ!
Απολαύστε  ραγού με λαχανικά και μοσχάρι και πιείτε τις πασίγνωστες μπίρες Zagorka και Kamenitza καθώς και την Burgasko, Pirinscko και Apuaha. Βουλγαρία υπάρχουν 35 περίπου ζυθοποιίες και οι μπίρες που κυκλοφορούν είναι πολυάριθμες και υψηλού επιπέδου.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου