Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

ΓΑΛΛΙΑ

ΓΑΛΛΙΑ
Καθισμένος αναπαυτικά στο καραβάκι που βολτάρει στον Σηκουάνα παρατηρώ την θαυμάσια αρχιτεκτονική του Παρισιού, το Πύργο του Άιφελ που δεν σ’ αφήνει να ξεχάσεις πού βρίσκεσαι, τους όμορφους δρόμους που περπάτησαν οι μεγαλύτεροι εκπρόσωποι της νεότερης κουλτούρας, από φιλοσόφους, ζωγράφους, ποιητές μέχρι σχεδιαστές ρούχων και αρωματοποιούς.
Τι καλά περνάω στη Γαλλία! Επιβλητικά κάστρα στον Λίγηρα, δραματικές ακτές στη Νορμανδία, αμπελώνες στην Αλσατία, κοσμοπολίτικες παραλίες στην Κυανή Ακτή, υπέροχες αγροικίες στην Προβηγκία και βιολετί εκτάσεις λεβάντας. Ιμπρεσιονιστές, επαναστάτες, μουσεία, μπερέδες, ριγέ μπλουζάκια, Έντιθ Πιαφ…. Απ΄την άλλη φιλέτα γεμάτα αίμα, δύσοσμα τυριά, φουαγκρά, κρεμμυδόσουπα και μπαγκέτες!
Τα γαλλικά μου είναι χάλια αλλά οι γαλλικές μπίρες που δοκιμάζω εκπληκτικές. Οι Γάλλοι δεν πίνουν μόνο κρασί και σαμπάνια λοιπόν! Στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο απολαμβάνουμε το καμάρι της πόλης, την Fischer. Η Kronenburg και η Jenlain αποτελούν μια αξιόπιστη λύση σε όλη την επικράτεια ενώ αν βρεθούμε στις Άλπεις, στο San Moni, ζητάμε μπίρες της Brasserie Du Mont Blanc! Για το τέλος αφήνουμε την 36,15 με το μπουκάλι που μοιάζει με σαμπουάν. A votre santé!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου