Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

ΒΟΡΕΙΕΣ ΜΑΡΙΑΝΕΣ ΝΗΣΟΙ


ΒΟΡΕΙΕΣ ΜΑΡΙΑΝΕΣ ΝΗΣΟΙ
Ανοιχτά των Φιλιππίνων στον δυτικό  Ειρηνικό Ωκεανό βρίσκονται οι Βόρειες Μαριάνες που φαντάζομαι ότι στους περισσότερους είναι άγνωστες. Αυτό που ίσως κάποιοι γνωρίζουν είναι ότι βρίσκονται στην άκρη της αβυσσαλέας τάφρου των Μαριάνων που έχει βάθος 10.971 μ. και αποτελεί το μεγαλύτερο βάθος της γης! Άρα τα νησιά αυτά αν λογιστούν ως βουνοκορφή θα είναι η ψηλότερη του κόσμου ξεπερνώντας το Έβερεστ κατά 2000 μ περίπου!
Οι κάτοικοι του νησιού αποφάσισαν με δημοψήφισμα να έχουν μια αυτονομία αλλά συνάμα και μια πολιτική ένωση με τις Η.Π.Α. Αυτό δημιούργησε ένα τουριστικό ρεύμα Αμερικανών ενώ παράλληλα στήθηκαν και κάποιες στρατιωτικές βάσεις.
Αν αποφύγετε τα τύπου Αμερικής ξενοδοχεία και γήπεδα γκολφ της πρωτεύουσας Σαϊπάν, οι Βόρειες Μαριάνες έχουν να σας προσφέρουν τιρκουάζ νερά με κάτασπρες αμμουδιές καθώς και όμορφες πεζοπορίες
Το φαγητό βασικά καίει λόγω μιας φλογερής κόκκινης σάλτσας που βάζουν σχεδόν παντού αλλά μπορείτε να την σβήσετε, όχι μόνο με τα αμερικάνικα αναψυκτικά τύπου κόλα που υπάρχουν παντού, αλλά και με τις υπέροχες μπίρες που παρασκευάζονται από την τοπική μικροζυθοποιία SAIPAN που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια και εκπλήσσει ευχάριστα με τις δημιουργίες της!(φωτο Saipan wit beer, πέρασε πολλούς ωκεανούς και ηπείρους, θαλάσσιες τάφρους και χιονοσκέπαστες βουνοκορφές για να φτάσει μέχρι το ταπεινό μου υπόγειο!)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου