Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ



 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ                                                                                  Αυστραλία στα λατινικά σημαίνει «άγνωστη νότια γη» και στη γλώσσα των φτωχών Ευρωπαίων και Ασιατών ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Χώρα μεταναστών λοιπόν, ανάμεσά τους και 1.000.000 Έλληνες, πρωτοκατοικήθηκε από  Άγγλους ισοβίτες που αντάλλαξαν την ελευθερία τους με μια νέα ζωή σ’ έναν τόπο με παράξενη χλωρίδα και πανίδα μακριά απ’ όλους και απ’ όλα.
Το μεγαλύτερο θύμα αυτού του εγχειρήματος ήταν οι Αβοριγίνες, οι ιθαγενείς δηλαδή, που ήταν αδύνατον να ενστερνιστούν τον αγγλοσαξονικό τρόπο ζωής και ο πληθυσμός τους μειώθηκε στο 1/3!  Η μόνη λέξη της γλώσσας τους που έγινε παγκοσμίως γνωστή είναι καγκαρου  που σημαίνει δεν καταλαβαίνω και ήταν η απάντησή τους στις επίμονες ερωτήσεις των αποίκων τι ζώα είναι αυτά, δείχνοντας τα καγκουρό!
Σήμερα η 6η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα του κόσμου τρέχει με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και είναι ένα μωσαϊκό λαών και κουλτούρων. Αν πάτε εκεί για να δείτε μόνο την Όπερα του Σύδνεϋ ή  να συναντήσετε   την Νικόλ  Κίντμαν ή τον κροκοδειλάκια έχετε χάσει το νόημα της Αυστραλίας. Ανεβείτε το χάραμα στο βράχο Άιερς και πετάξτε ένα μπούμερανγκ. Εξερευνείστε τον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο στο Κουήνσλαντ. Προσοχή στους κροκόδειλους αλμυρού και γλυκού νερού καθώς και στα ηλεκτροφόρα σαλάχια! Παίξτε Μπιτς Βόλεϊ με μαυρισμένους Αυστραλούς και Αυστραλέζες και φάτε burger καγκουρό συνοδευόμενα από μπίρες φανταστικές!   
Αν είστε κλασικοί στις επιλογές σας μια FOSTER LAGER ή μια CASTELMAINE 4X είναι ότι πρέπει για σας. Αν είστε πιο ψαγμένοι  και θέλετε μπίρες από προχωρημένες μικροζυθοποιίες τότε μια White Rabbit ή μια O από την Moo Brew θα σας ενθουσιάσουν. Τέλος αν επισκεφτείτε την Τασμανία μη διστάσετε να δοκιμάσετε την ντόπια  Cascade με τον εξαφανισμένο  λύκο της Τασμανίας στην ετικέτα. Cheers!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου