Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

ΑΡΟΥΜΠΑ - ΜΠΟΝΑΙΡ - ΚΟΥΡΑΣΑΟ (ΠΡΩΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΛΕΣ)

 ΑΡΟΥΜΠΑ – ΜΠΟΝΑΙΡ – ΚΟΥΡΑΣΑΟ (ABC)

Η Αρούμπα, το Μποναίρ και το Κουρασάο παλιότερα ήταν γνωστά ως Ολλανδικές Αντίλλες. Σήμερα αποτελούν υπερπόντια εδάφη του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, βρίσκονται στο νότιο μέρος της Καραϊβικής Θάλασσας και απολαμβάνουν αυτονομία από την μητέρα Ολλανδία. Έτσι δεν μπορούν να είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κάθε νησί έχει την προσωπικότητά του. Η Αρούμπα, αν και πετρελαιοπαραγωγός, διατηρεί τον τουρισμό της με πιο δυνατό χαρτί τα πολλά καζίνο της. Το Μποναίρ είναι για φανατικούς δύτες που τους αρέσει να κολυμπάνε ανάμεσα σε σαλάχια, γλώσσες και ιππόκαμπους! Τέλος το Κουρασάο έχει μια απίστευτη πρωτεύουσα, την Willemstad, όπου οι παστέλ αποχρώσεις των σπιτιών και τα στριφογυριστά σοκάκια της θα ενθουσιάσουν τους πιο σοφιστικέ περιηγητές. Έχει επιλεγεί εξάλλου από την Ουνέσκο στη λίστα της παγκόσμια πολιτιστικής κληρονομιάς, κάτι που συμβαίνει πιο σπάνια σε αστικό περιβάλλον (φωτο)!
Οι ολόλευκες αμμουδιές θα ενθουσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς ενώ τα βράδια θα λικνιστείτε με ρέγκε και  καλύψω. Το τρυφερό κρέας ιγκουάνα φάτε το άφοβα ( οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι θα απογειώσει τις σεξουαλικές σας επιδόσεις) και σε κάθε νησί απολαύστε την τοπική μπίρα. Στην Αρούμπα την κλασική Balashi, στο Μποναίρ την καινούρια Bonaire Blond και στο Κουρασάο την πιο χαρακτηριστική μπίρα των πάλαι ποτέ Ολλανδικών Αντιλλών Amstel Bright


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου