Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

ΛΑΟΣ - LAOS

 



ΛΑΟΣ  -  LAOS

Μια λωρίδα στριμωγμένη ανάμεσα σε Κίνα, Βιετνάμ, Ταϋλάνδη, Καμπότζη και Μυανμάρ που κατά διαστήματα γινόταν το εξιλαστήριο θύμα γειτονικών συρράξεων με ανελέητους βομβαρδισμούς. Στα εδάφη του πολλές φορές έβρισκαν καταφύγιο πρόσφυγες των γύρω χωρών καθώς  και άγρια ζώα όπως πιτσιλωτές λεοπαρδάλεις, ατρόμητες τίγρεις και ογκώδεις ελέφαντες!

Το Λάος δεν έχει το αξιοθέατο που θα μαγνητίσει τους απλούς τουρίστες. Θα το επισκεφτούν άτομα που ψάχνουν γαλήνη και χαυνωτική ηρεμία ξαπλωμένα σε πολύχρωμες αιώρες να παρατηρούν τα χρυσά ηλιοβασιλέματα στον ποταμό Mekong όπου δελφίνια irrawaddi κάνουν φιγούρες βιρτουόζικες και κροκόδειλοι λιάζονται τεμπέλικα! Ή εκείνοι που αρέσκονται να μπερδεύονται σε πολύχρωμα παζάρια με χαμογελαστούς ντόπιους καθώς και άνθρωποι που αγαπούν τα βουδιστικά μοναστήρια με πορτοκαλοφορεμένους μοναχούς!

Αράξτε την αρίδα σας σε πανέμορφα ταβερνάκια στην πρωτεύουσα Βιεντιάνε τρώγοντας σούπες πεντανόστιμες και φυσικά την υπέροχη πικάντικη σαλάτα παπάγιας με το όνομα tam maak hung! Συνοδεύετε πάντα με μπίρα Lao ξανθή ή μαύρη, εύγεστη και ελαφριά … και δόξα τον Βούδα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου