Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ - COSTA RICA

 


ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ  -  COSTA RICA

Αν και Κόστα Ρίκα στα ισπανικά σημαίνει πλούσια ακτή, για πολλά χρόνια ήταν πολύ φτωχή μέχρι  πλούσιοι Αμερικάνοι συνταξιούχοι την ανακαλύψουν και την επιλέξουν, σαν τον τέλειο προορισμό, για να περάσουν τα γεράματά τους! Τους ακολούθησαν πλήθος τουρίστες μαγεμένοι από την οικοτουριστική υποδομή της και σήμερα η χώρα θεωρείται επίγειος παράδεισος.

Περπατήστε στα υπέροχα τροπικά της δάση ανάμεσα σε  πολύχρωμους παπαγάλους και τουκάν ή αράξτε την σε γαλαζοπράσινες παραλίες με πουδραρισμένη λευκή άμμο. Στρατιώτες δεν θα δείτε γιατί η χώρα είναι ίσως η μοναδική στον κόσμο χωρίς στρατό! (ας είναι καλά οι Αμερικάνοι). Ο καφές της είναι τόσο ωραίος που αν επιστρέψετε στην πατρίδα ίσως δεν ξαναπιείτε καφέ για να μην χάσετε την τελειότητα γεύσης και αρώματος!

Ανακαλύψτε όμορφα ταβερνάκια στην πρωτεύουσα Σαν Χοσέ και γευτείτε υπέροχο μοσχαράκι ραγού με λαχανικά. Αν σας πιάσουν την κουβέντα και τους πείτε ότι είστε από Ελλάδα, σίγουρα θα σας θυμίσουν τον αποκλεισμό της Εθνικής μας ομάδας από την δική τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014 στα πέναλτι! Από μπίρες Imperial και Pilsner θα ικανοποιήσουν την δίψα σας και θα συντροφεύσουν το φαγητό σας επάξια!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου