Κυριακή 31 Μαΐου 2020

ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ




ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στην καρδιά της Αφρικής, απομονωμένη απ’ την θάλασσα, ανάμεσα σε πάμφτωχες χώρες, βρίσκεται αυτή η πανέμορφη χώρα με τους πολλούς φυσικούς πόρους αλλά δυστυχώς με φτωχούς και δυστυχισμένους κατοίκους! Το προσδόκιμο ζωής είναι τα 53 έτη αλλά το χαμόγελο και η φιλοξενία τους σε αφήνει κατάπληκτο!
Λίγο κράτος υπάρχει μόνο στην πρωτεύουσα Μπανγκί και από κει και πέρα βρίσκεσαι ανάμεσα σε εμφύλια πυρά που ανταλλάσσονται από Χριστιανούς και Μουσουλμάνους αντάρτες, υποκινούμενους φυσικά από διεφθαρμένους δικτάτορες! Όμως η ζούγκλα είναι πραγματικά σαν παραμύθι με ομάδες ελεφάντων να μετακινούνται μαζικά και κοινωνίες με γορίλες ανάμεσα στα πυκνά φυλλώματα. Πιο κάτω οι εντυπωσιακοί καταρράκτες Μποαλί τραντάζουν τη γη με τα ορμητικά νερά τους και δροσίζουν τα πάντα.

Η τέχνη περιορίζεται σε γλυπτά από έβενο, μπατίκ υφάσματα και δερμάτινα ενώ το φαγητό ταπεινό περιλαμβάνει ρύζι και μπανάνες. Η ζυθοποιία  Mocaf είναι η μοναδική στη χώρα και οι ομώνυμες μπίρες της, ξανθές και μαύρες, είναι το σήμα κατατεθέν της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Παράγονται επίσης και οι 33 Export, Castel Beer και Pelforth όπως και στις περισσότερες γαλλόφωνες χώρες της Μαύρης Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου