Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

ΚΑΝΑΔΑΣ




ΚΑΝΑΔΑΣ
Ένα μείγμα κουλτούρας Άγγλων  και Γάλλων εποίκων καθώς και αυτοχθόνων Ινδιάνων και Εσκιμώων σε μια αχανή γη που περικλείεται από τρεις ωκεανούς και τις Η.Π.Α. είναι ο Καναδάς και αποτελεί μια ιδιαίτερα ακμάζουσα πολυπολιτισμική κοινωνία!
Χώρα με πολλές λίμνες και τους περίφημους καταρράκτες του Νιαγάρα  στα σύνορά της με την υπερδύναμη, τα επιβλητικά Βραχώδη Όρη στα δυτικά και τα, άγριας ομορφιάς, νησιά της βορειοανατολικά βρίθει μιας εντυπωσιακής χλωρίδας και πανίδας.
Εκεί ανακαλύφθηκαν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, τα σκάφη τύπου Λέιζερ, οι πλαστικές σακούλες σκουπιδιών καθώς και το επιτραπέζια παιχνίδι  Trivial Pursuit που κατάφερε μέσα σε λίγο καιρό να ξεπεράσει την θρυλική μονόπολη. Στο Βανκούβερ επίσης ιδρύθηκε η μεγαλύτερη οικολογική οργάνωση Greenpeace.
Φάτε καπνιστό σολομό και τεράστιους αστακούς καθώς και τηγανιτές πατάτες ή βάφλες με σιρόπι σφενδάμου! Πιείτε Labatt ή Molson που κυκλοφορούν σε πολλούς τύπους. Αν σας αρέσουν οι Pilsner δοκιμάστε την Old Style Pilsner ενώ αν θέλετε μια δυνατή μπίρα υπάρχει η Wildcat Strong.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου