Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ


 ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ
Ζιμπάμπουε σημαίνει «πέτρινο σπίτι» και ονομάστηκε έτσι η χώρα απ’ τα τεράστια πέτρινα οικοδομήματα, ερείπια της αρχαίας πόλης της Μεγάλης Ζιμπάμπουε. Όταν ήταν αγγλοκρατούμενη  ονομαζόταν  Νότια Ροδεσία και είναι ανεξάρτητη από το 1965.
Σήμα κατατεθέν της χώρας είναι οι καταρράκτες Βικτώρια, ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη του κόσμου, που έχουν πλάτος 1700 μ. και πέφτουν από 100 μ. ύψος στο φαράγγι του ποταμού Ζαμβέζη! Πολύ ψηλότερα όμως κινείται ο ιλιγγιώδης πληθωρισμός που μαζί με τους διεφθαρμένους πολιτικούς της είναι ο κύριος λόγος υπανάπτυξης της χώρας. Παρόλα αυτά  η Ζιμπάμπουε έχει να σας προσφέρει ένα απίστευτο φάσμα εκδρομών και δραστηριοτήτων.
Περιπλανηθείτε στα Εθνικά της πάρκα ανάμεσα σε ζέβρες, λιοντάρια και καμηλοπαρδάλεις. Κάντε κανό στον Ζαμβέζη μακριά απ’ τα ρουθούνια των ιπποπόταμων  που προεξέχουν και επισκεφτείτε  την Εθνική Πινακοθήκη στην πρωτεύουσα Χαράρε. Φάτε πέστροφα ψημένη στα κάρβουνα και νόστιμα κολοκυθάκια. Πιείτε μπίρα Zambezi Lager και Lion. Σκέφτεστε τίποτα πιο αντιπροσωπευτικό;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου