Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

ΒΙΕΤΝΑΜ



ΒΙΕΤΝΑΜ
«Στο Βιετνάμ πυρπόλησαν το ρύζι, πυρπόλησαν το ρύζι
Στη Σαϊγκόν δεν μπορείς να ζήσεις, δεν σου ‘φτανε ο αέρας για να ζήσεις
Γιε, γιε, γιε, γιε ……………………………»
Ήταν η εποχή των γιεγιέδων όταν ο Νιόνιος μας πρωτοσύστηνε το Βιετνάμ ανεβάζοντας τον αντιαμερικανισμό και των Ελλήνων στα ύψη.
Ποιος θα περίμενε σήμερα, Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι τουρίστες να φωτογραφίζουν τους εντυπωσιακούς ορυζώνες, με τους αγρότες με τα κωνικά καπέλα, που εκτείνονται κατά μήκος της στενής αυτής λωρίδας γης που μοιάζει με φίδι και έχει απ’ την μια μεριά βουνά κι απ’ την άλλη βρέχεται απ’ την θάλασσα της Νότιας Κίνας. 
Η Σαϊγκόν μετονομάστηκε σε Χο Τσι Μινχ προς τιμή του μεγάλου κομμουνιστή ηγέτη που ταπείνωσε τον αμερικανικό στρατό, και σήμερα είναι γεμάτη τουρίστες που σεργιανούν με τα ταξί-ποδήλατα, γεύονται την υπέροχη ντόπια κουζίνα σε εστιατόρια μαγικά και κάνουν βαρκάδα στο δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ!
Αλλά και στον Βορρά, στο κοσμοπολίτικο και πυκνοκατοικημένο Ανόι όπου μποτιλιάρονται ακόμα και τα σκούτερ συρρέει πλήθος κόσμου να ράψει συνολάκια-αντίγραφα γνωστών μόδιστρων στα ραφτάδικα της πόλης σε πολύ οικονομικές τιμές!
Και στη μέση τα σουρεαλιστικά νησιά του κόλπου Χαλόνγκ (φωτο) που είναι ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο μέρος της χώρας.
Ό,τι κι αν προτιμήσετε, όπου κι αν σας βγάλει ο δρόμος απολαύστε το Βιετνάμ με μια HUE BEER ή μια SAIGON EXPORT στο χέρι, στο ποτήρι τους ή πάνω σε μια στρογγυλή βάρκα που περιφέρεται ασκόπως πάνω σε σμαραγδένια νερά!
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου