Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

ΜΑΛΑΙΣΙΑ - MALAYSIA

 

ΜΑΛΑΙΣΙΑ   -   MALAYSIA

Αν η Μαλαισία ήταν ζώο θα ήταν ουρακοτάγκος και θα πηδούσε από δέντρο σε δέντρο στις πυκνές και κινηματογραφικές ζούγκλες της, ηλικίας 130 εκ. ετών. Αν ήταν φυτό, θα ήταν εκτάσεις μυρωδάτου τσαγιού στα δροσερά υψίπεδά της. Αν ήταν οίκημα, σίγουρα θα ήταν οι δίδυμοι πύργοι Petronas που δίνουν την εικόνα της εύρωστης οικονομικά ασιατικής μεγαλούπολης, στην πρωτεύουσα Κουάλα Λαμπούρ.

Η Μαλαισία, ένα μείγμα λαών, πολιτισμών και θρησκειών λόγω της Βρετανικής Αποικιοκρατίας απλώνεται ανάμεσα στην Μαλαισιανή Χερσόνησο και το μισό σχεδόν Νησί Βόρνεο, όπου το μοιράζεται με την Ινδονησία και το Σουλτανάτο του Μπρουνέι.

Από φαγάκι, ό,τι τραβάει η ψυχή σας, μιας και Μαλαισιανοί, Ινδοί και Κινέζοι συναγωνίζονται στην κουζίνα και όταν συνεργάζονται εκπλήσσουν ευχάριστα! Συνοδεύστε το πικάντικο γεύμα σας ή απλά ξεδιψάστε στις υπέροχες παραλίες του νησιού Pulau Perhentian με μια Tiger ή Tiger White ενώ οι πιο ψαγμένοι, αφού αποφύγουν τις πολυεθνικές Ζυθοποιίες που κατακλύζουν την χώρα, θα προτιμήσουν την Jaz, μια μπίρα ρυζιού τύπου πίλσεν, που είναι η πρώτη μπίρα που φτιάχτηκε στην εξωτική Μαλαισία.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου