Κυριακή 11 Απριλίου 2021

ΛΙΒΥΗ - LIBYA

 

ΛΙΒΥΗ  -  LIBYA

Ξαπλωμένη στην Β. Αφρική με το κεφάλι της στις όμορφες ακτές της Μεσογείου και απ’ τον λαιμό και κάτω να κείτεται στην καυτή άμμο της έρημου Σαχάρας που καταλαμβάνει το 90% της χώρας!

Έλληνες, Ρωμαίοι, Άραβες, Οθωμανοί και Ιταλοί κατέκτησαν την χώρα και άφησαν τα ιστορικά αποτυπώματά τους. Μόλις το 1951 απέκτησε την ανεξαρτησία της σαν μοναρχία με τον βασιλιά Ιντρίς. Η ανακάλυψη τεράστιων αποθεμάτων πετρελαίου άλλαξε γρήγορα τα πράγματα προς το χειρότερο! Το 1969, όταν ο βασιλιάς Ιντρίς παραθέριζε για λόγους υγείας στα Καμένα Βούρλα, ο γνωστός Καντάφι κατέλαβε την εξουσία και οδήγησε την χώρα στο σημείο όπου οι δυτικές δυνάμεις την έκαναν σάκο του μποξ!

Σήμερα προσπαθεί να ορθοποδήσει ξανά απ’ τον εμφύλιο και να ξαναγίνει φιλόξενη ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε τις αρχαίες ελληνικές και ρωμαϊκές πόλεις που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικές Κληρονομιάς, τα υπέροχα παζάρια της, τις ακτές της και την κουζίνα της!

Από μπίρες, μόνο χωρίς αλκοόλ, λόγω Μουσουλμανισμού, δυστυχώς! Στην φωτο μια απίστευτα σπάνια μπίρα από την ζυθοποιία OEALA PERLA που είχαν ιδρύσει οι Ιταλοί κατακτητές στην πρωτεύουσαΤρίπολη λίγο πριν το 1940 και κοσμεί την συλλογή μου!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου