Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΟΡΕΑ ΒΟΡΕΙΑ - NORTH KOREA

 

ΚΟΡΕΑ ΒΟΡΕΙΑ  -  NORTH KOREA

Μια ιδιότυπη «κομμουνιστική» χρονοκάψουλα που για να εισχωρήσεις μέσα της πρέπει να περάσεις έναν Γολγοθά διατυπώσεων, να πάρεις το αεροπλάνο απ’ το Πεκίνο (το μοναδικό αεροδρόμιο που συνδέει την πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ με τον έξω κόσμο) και με συνεχή παρουσία δύο αστυνομικών να δεις αυτά που το καθεστώς θέλει να επιδείξει!

Αποτίστε φόρο τιμής στο πελώριο άγαλμα του Κιμ Σουνγκ, του πατέρα του σημερινού Κιμ, που λατρεύτηκε σαν θεός και κατά της διάρκεια της θητείας του μίλησε μόνο μια φορά δημόσια λέγοντας δέκα λέξεις περίπου! Επισκεφτείτε την αποστρατικοποιημένη ζώνη στα σύνορα με την Νότια Κορέα όπου οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες κινούνται με τέτοια στρατιωτική ακρίβεια που ο στρατός του Γ’ Ράιχ μπροστά τους θυμίζει ομάδα αναρχικών! Παρατηρείστε τους ντόπιους στο δρόμο φοβισμένους που θα σου χαμογελάσουν ντροπαλά αλλά δεν θα σου μιλήσουν ποτέ!

Φάτε ό,τι σας σερβίρουν χωρίς πολλά πολλά και πιείτε την μοναδική μπίρα της χώρας Taedonggang που είναι το όνομα του μεγάλου ποταμού που διασχίζει την πρωτεύουσα. Η ζυθοποιία άνοιξε το 2000 και η μπίρα είναι μια κλασική πίλσνερ που κινείται στα όρια της μετριότητας.

(το μπουκάλι σπάνιο και πολύ δύσκολο να το αποκτήσεις)

 

 

 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου