Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΕΡΟΣ 4ο ΣΚΩΤΙΑ


 ΣΚΩΤΙΑ

Τα μαύρα μου μαλλιά ξεχώριζαν σαν τη μύγα μες’ το γάλα στο λεωφορείο της εταιρίας Scottish Ranners, ανάμεσα σε κοκκινομάλληδες και ξανθούς, που έκανε το δρομολόγιο Λονδίνο – Εδιμβούργο. Η πρωτεύουσα της Σκωτίας με κέρδισε με την πρώτη ματιά. Το κάστρο του Εδιμβούργου έστεκε αγέρωχο και στόλιζε την ήδη πανέμορφη πόλη. Αραιά και πού έβλεπα Σκωτσέζους με  καρό φούστες να παίζουν γκάιντες ενώ το βράδυ τα pubs ασφυκτιούσαν από νέους και νέες που συνομιλούσαν γεμάτοι ενθουσιασμό για τη ζωή! Και όταν τις πρώτες πρωινές ώρες παίρναμε το δρόμο για το Hostel, όλη η πόλη μύριζε έντονα  βύνη από τα πάμπολλα ζυθοποιεία που βρίσκονταν εδώ και κει.
Σκωτία, όμως, δεν είναι μόνο το Εδιμβούργο αλλά και τα μαγικά Highlands, οι βόρειες ορεινές περιοχές που επιβάλλονται με την γαλήνια ομορφιά τους και τα επιβλητικά τους κάστρα, τις όμορφες λίμνες τους, με ή χωρίς τέρατα και τα αποστακτήρια ουίσκι!
Το πιο όμορφο όμως, ίσως είναι τα μυστηριακά νησιά που αντιστέκονται στα κύματα και τους αέρηδες που λυσσομανάνε στο Βόρειο παγωμένο Ωκεανό! Το νησί του Skye και τα Orkney Islands ξεχωρίζουν. Εκεί μπορείτε να δείτε νεολιθικές κατοικίες που κτίστηκαν πολύ πριν οι Αιγύπτιοι φανταστούν τις πυραμίδες!
Φάτε γεμιστά έντερα αρνιού με ρέβες και πατάτες και καταναλώστε μπίρες από το πιο κοντινό μικροζυθοποιείο που βρίσκεστε. Καλά να περάσετε!
   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου