Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΕΡΟΣ 1ο ΑΓΓΛΙΑ


 ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
ΜΕΡΟΣ 1ο : ΑΓΓΛΙΑ

Αν οι αρχαίοι Έλληνες έθεσαν τις βάσεις των επιστημών και των τεχνών, οι Άγγλοι άλλαξαν τη δομή της κοινωνίας και της οικονομίας με τη βιομηχανική επανάσταση τον 18ο αιώνα! Αυτό τους μετέτρεψε σε  μια Αυτοκρατορία  των πέντε ηπείρων και των πέντε θαλασσών, χαμένη από καιρό πια αλλά όχι ξεχασμένη!
Απολαύστε τα βροχερά δειλινά περπατώντας στις ολόφωτες βιτρίνες της Oxford street, περιπλανηθείτε στα υπέροχα λιβάδια της υπαίθρου ανάμεσα σε κουκλίστικα σπίτια, πύργους και γήπεδα κρίκετ, εισπνεύστε τη θαλασσινή αύρα στην προκυμαία του Μπράιτον ή στην ακτογραμμή της Κορνουάλης προσπαθώντας να κάνετε τον ήλιο να λάμψει, κάντε πικ-νικ  στο πάρκο του αστεροσκοπείου του Γκρίνουιτς και μετά κατεβείτε για βόλτα στις ακτές του Τάμεση...
Δοκιμάστε οπωσδήποτε ψητό μοσχάρι στο φούρνο με πατάτες και πουρέ καρότου ( το δείπνο της Κυριακής) και για επιδόρπιο πουτίγκα Γιορκσάιρ  ή αν είστε στις ακτές τηγανιτό ψάρι με πατατάκια και συνεχίστε με παγωτό βανίλια με φρέσκα βατόμουρα! Για μπίρα πάρτε θέση στο σκαμπό σε μια από τις 50.000 τουλάχιστον παμπς που υπάρχουν παντού και απολαύστε τις real ale να τρέχουν από απαστράπτουσες κάνουλες σε θερμοκρασίες απλά δροσερές! Cheers!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου