Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ


 ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ
Αυτή η πανέμορφη χώρα με τους καλοσυνάτους και χαμογελαστούς ανθρώπους που φοράνε ρούχα με έντονα χρώματα, θα σας προσφέρει πολλές συγκινήσεις και αναμνήσεις ανεξίτηλες!
Από τη μια ο πολιτισμός των Μάγιας με ερειπωμένους ναούς χαμένους σε αδιαπέραστες και αινιγματικές ζούγκλες κι απ’ την άλλη τα ενεργά και πανύψηλα ηφαίστεια που σας προσκαλούν να φτάσετε στην κορυφή τους, να διανυκτερεύστε εκεί και το πρωί να δείτε μια ανατολή που θα θυμάστε για πάντα!
Μην χάσετε το ιστορικό ναό των Μάγιας στην περιοχή Τικάλ (φωτο). Φτάστε εκεί χρησιμοποιώντας τα τοπικά πολύχρωμα λεωφορεία που απ’ τα παράθυρά τους απολαμβάνετε την χλωρίδα και πανίδα της χώρας, μιας από τις πιο ασυνήθιστες στον κόσμο.
Τόσο στην παλιά πρωτεύουσα Αντίγκουα όσο και στην καινούρια, Πόλη της Γουατεμάλας, χαθείτε στις υπαίθριες αγορές και φάτε tapado, το περίφημο ραγού με θαλασσινά, μπανάνες, γάλα καρύδας και λαχανικά. Κι από μπίρες υπάρχει πληθώρα τοπικών. Η  μαύρη Moza (φωτο) και η ξανθιά Gallo είναι οι πιο εμπορικές αλλά η μικροζυθοποιία Antigua Brewing Company και τα προϊόντα της  κλέβουν την παράσταση!
   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου