Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

ΓΟΥΙΝΕΑ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ


 ΓΟΥΙΝΕΑ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ

Παρά το όνομα της μικρής αυτής πρώην ισπανικής αποικίας, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως κανένα τμήμα της δεν βρίσκεται στον Ισημερινό! Εκτείνεται σε δυο μέρη, το χερσαίο και το νησιωτικό. Και τα δύο σκεπάζονται από πυκνά τροπικά δάση σαν εκείνα που βλέπαμε στις ταινίες του Μόγλη! Βέβαια μετά την ανακάλυψη πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίου οι αλλαγές σε φύση και κατοίκους είναι σαρωτικές!
Αν είστε λάτρεις της περιπέτειας η Ισημερινή Γουινέα είναι το τέλειο μέρος για σας. Για να κινηθείτε στη ζούγκλα πρέπει να παλέψτε με την πυκνή βλάστηση, να κρεμαστείτε από γεμάτα ‘’ταξί’’ και  να δωροδοκήσετε. Το έπαθλο όμως θα είναι απίστευτα τοπία τροπικής ζούγκλας όπου μπορείτε να δείτε από κοντά γορίλες, ελέφαντες και χιμπατζήδες, ερημικές παραλίες γεμάτες κοχύλια και αφρικανικά χωριά με μπαμπουδένιες καλύβες.
Αν πάλι θέλετε ζωντανές τροπικές νύκτες  θα σας τις προσφέρει η πρωτεύουσα Μαλάμπο που βρίσκεται στο νησί Μπιόκο και γεμίζει σιγά σιγά γραφεία πετρελαϊκών εταιριών, διεφθαρμένους αξιωματούχους και κάθε λογής τυχοδιώκτες! Φάτε θαλασσινά μούρλια και φρέσκα φρούτα και πιείτε την μπίρα La Guineana Asonga που έχει συνδέσει το όνομά της με την νεότερη ιστορία της χώρας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου