Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

ΓΚΕΡΣΝΕΪ


 ΓΚΕΡΣΝΕΪ
Το Γκέρσνεϊ είναι ένα σύμπλεγμα νησιών στη θάλασσα της Μάγχης, αυτοδιοικούμενο που ανήκει στη Βρετανική Κοινοπολιτεία αλλά βρίσκεται πιο κοντά στις νορμανδικές ακτές. Πρωτεύουσά του είναι το Σεντ Πίτερ Πορτ. Μαζί με το γειτονικό νησί Τζέρσεϊ είναι γνωστά και ως Chanel  Islands.
Οι Βρετανοί το αγαπούν για το ήπιο κλίμα του και την ηρεμία που προσφέρει ενώ οι Γάλλοι επισκέπτονται το σπίτι του Βίκτορος Ουγκώ που έχει μετατραπεί σε Μουσείο. Εκεί ο μεγάλος συγγραφέας έγραψε τα περισσότερα από τα αριστουργήματά του. Οι νότιες βραχώδεις ακτές είναι ιδανικές για περιπάτους και προσωπικούς απολογισμούς!
Στο κύριο νησί αλλά και στα μικρότερα του συμπλέγματος θα βρούμε κλασική αγγλική αλλά και γαλλική κουζίνα καθώς και θαλασσινές λιχουδιές, κυρίως καβούρια. Η μπίρα, ιδιαίτερα  τύπου ale, ρέει άφθονα και θα ενθουσιάσει τους ζυθόφιλους. Οι μεγαλύτερες ζυθοποιίες είναι οι Randalls και White Rock στο Γκέρσνεϊ ενώ υπάρχει και στο νησάκι Sark τα τελευταία τρία χρόνια μια μικροζυθοποιία! Στη φωτο βλέπετε ένα συλλεκτικό μπουκάλι της Randalls Brewery που εμφιαλώθηκε το 1977 προς τιμήν του ασημένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ. Σε απλά ελληνικά τα 25 χρόνια της βασιλικής της θητείας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου