Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

ΒΕΛΓΙΟ


ΒΕΛΓΙΟ
Μια χώρα με έκταση όσο η μισή Μακεδονία και πληθυσμό όσο ολόκληρη η Ελλάδα έρχεται να σου προσφέρει συμπυκνωμένες ομορφιές και συγκινήσεις!
Απίστευτες μεσαιωνικές πόλεις όπως η Μπρυζ, η Αμβέρσα, η Γάνδη και η Λουβαίν καθώς και η Grand Place των Βρυξελλών σ’ αφήνουν με το στόμα ανοικτό.
Οι ολημερίς και ολονυκτίς  φωταγωγημένοι δρόμοι του είναι ορατοί και από τη Σελήνη!
Τα μαγαζιά που πουλάνε σοκολάτες και βάφλες έρχονται κατευθείαν από το ρομαντικό κινηματογράφο ενώ οι γεύσεις τους από τον παράδεισο!
Οι δύο γλώσσες και κουλτούρες (Φλαμανδοί και Βαλόνοι) σε αποπροσανατολίζουν ολίγο καθώς και οι κουστουμαρισμένοι υπάλληλοι της Ε.Ε. και της Κομισιόν που τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες κατακλύζουν το κέντρο των Βρυξελλών. Ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες που προσπαθούν να συγκεράσουν  την πατρίδα με τον συννεφιασμένο ουρανό και το γκρι που κυριαρχεί.
Αν σκεφτείς ότι αυτή η χώρα διάλεξε για σύμβολό της το Μάνεκεν Πις , το αγόρι που ουρεί, απογοητεύεσαι. Είναι τόσο μεγάλη η τρέλα τους με το εν λόγω αγόρι, που σε κάθε γιορτή το ντύνουν ανάλογα ( στη φωτο την ημέρα της 25ης Μαρτίου)!
Για τις μπίρες του όμως τι να πεις! Είναι απλά ο παράδεισος της μπίρας!!! Άσπρες, κόκκινες, ροζ, ξανθιές μαύρες, με κεράσι, μπανάνα βατόμουρο ή ό,τι άλλο φανταστείτε, θα το βρείτε εκεί. Θέλει κουράγιο κι ενθουσιασμό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου