Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΤΊΓΚΟΥΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΤΑ (ΚΑΡΑΪΒΙΚΉ)

 ΑΝΤΙΓΚΟΥΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΤΑ (ΚΑΡΑΪΒΙΚΉ)

Το αεροσκάφος της AMERICAN AIRLINES από την Νέα Υόρκη μέσω Πόρτο Ρίκο τροχοδρομούσε στο αεροδρόμιο του Saint John, πρωτεύουσας της Αντίγκουα. Το τροπικό αεράκι χάιδευε το πρόσωπό μας και καθώς προχωρούσαμε προς την έξοδο του αεροδρομίου η λαχτάρα για ολιγοήμερες διακοπές άρχισε να κυριαρχεί!
Θα μας περίμενε ο Αλέξανδρος Πάρις για να μας μεταφέρει στο ξενοδοχείο μας. Τα ελληνικά του ονόματα μας έβαλαν σε σκέψεις αλλά σύντομα είδαμε έναν χαμογελαστό σαραντάρη μαύρο, με χρωματιστό πουκάμισο και αστραφτερή κατάλευκη οδοντοστοιχία
Η Αντίγκουα έχει 365 παραλίες, η μια καλύτερη από την άλλη. Σε μια τέτοια περάσαμε ανέμελα μια βδομάδα κάνοντας πολλές εκδρομές στα τιρκουάζ ακρογιάλια της  ενώ τα πρωινά κατεβαίναμε στο Saint John για καφέ, ψώνια ακούγοντας από τοπικές μπάντες μουσική καλύψω. Η  Μπαρμπούντα, το άλλο νησί, παρουσιάζει ενδιαφέρον μόνο για παθιασμένους παρατηρητές πουλιών μιας και κουρνιάζουν εκεί!
Τα βράδια το μενού είχε κυρίως φιλέτο καρχαρία ενώ η μπίρα Wadadli (η παλιά ονομασία του νησιού) έσβηνε τα πιπέρια στο ουρανίσκο μας και μας έφτιαχνε τη διάθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου