Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

ΑΛΓΕΡΙΑ - ALGERIA

 ΑΛΓΕΡΙΑ
Η Αλγερία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της Αφρικής  μετά το Κονγκό. Αρχίζει απ’ την Μεσόγειο θάλασσα και κατεβαίνει νότια μέχρι την καρδιά της Σαχάρας.
Το βόρειο κομμάτι όπου βρίσκεται και η πρωτεύουσά της, το Αλγέρι, είναι μια περιοχή με μεσογειακή βλάστηση. Ελιές, μυρτιές, δάφνες και αμπέλια. Οι εμιγκρέδες  Αλγερινοί ισχυρίζονται ότι τα γαλλικά κρασιά είναι από αλγερινά αμπέλια που οι πρώην αποικιοκράτες πήραν και φύτεψαν στην περιοχή του Μπορντό!
Στα σύνορα με το Μαρόκο είναι η οροσειρά του Άτλαντα ενώ ο αλγερινός  νότος αποκαλείται από τους ντόπιους ‘’ ένας κόσμος χωρίς ίσκιους’’! Την ημέρα η θερμοκρασία φτάνει τους 70 βαθμούς ενώ το βράδυ πέφτει κάτω από τους 5!
Αξίζει να περιπλανηθούμε στη Μεδίνα, την παλιά πόλη του Αλγερίου, με τα κτήρια γαλλικής αρχιτεκτονικής και τα τούρκικα παλάτια, να αγοράσουμε χαλιά στο πολύβουο παζάρι της Γκαρντάια και να συνφάγουμε με Βερβερίνους σε οάσεις…..το μενού συνήθως είναι ρεβυθοκεφτέδες  και κουσκούς για αρχή και αρνάκι αρωματισμένο με κανέλα! Συνοδέψτε με τις ενδιαφέρουσες μπίρες Samba  και BAO (φωτο). Marhaba ή Salam (στην υγειά σου)!
                                                    ALGERIA                                                                
Algeria is the second largest country in Africa after the Congo. It starts from the Mediterranean Sea and goes south to the heart of the Sahara.
The northern part where its capital, Algiers, is located, is an area of ​​Mediterranean vegetation. Olives, myrtle trees, laurels and vines. Algerian immigrants claim that French wines are from Algerian vineyards that the former colonists took and planted in the Bordeaux region!
The border with Morocco is the Atlas mountain range while the Algerian South is called by the locals "a world without shadows"! In the day the temperature reaches 70 degrees while at night it falls below 5!
It is worthwhile to wander in Medina, the old town of Algiers, with the French architecture buildings and the Turkish palaces, to buy carpets in the bustling bazaar of Garda and to eat together with Berberines in oases ... ..the menus are usually chickrea balls and couscous to start and then lamb flavored with cinnamon! Accompany the food with the interesting Samba and BAO  beers (photo).  Marhaba or Salam ( cheers)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου